måndag 18 juli 2011

Färdigt och starkt på gång

Det är så kul när något blir klart. Spetsdetaljer utspända, alla trådar fästa, allt finlir färdigt. Nu på sista tiden har jag virkat mycket och det är så tacksamt i och med att det går så fort. Sally's säl var rolig att virka och blev väldigt bra tycker jag själv. Lekvänlig för en ettåring också. Länken går till min projektsida på ravelry och mönstret är gratis (men på engelska).


Sockarna jag stickar går däremot med snigelfart för tillfället... Fast skillnaden mellan socka nummer ett och socka nummer två är att jag inte haft flera timmar på tåg när det bara är att sticka på. DÅ går det fort. Sen är det väl nyhetens behag också... Jag hörde om ett intressant sätt att lösa det. Sticka en socka. Sticka en annan socka men med annat mönster och garn. Sticka sedan socka nummer två till det första paret, och därefter nummer två till det andra. Inga problem med uttråkning där, men jag har inte testat metoden. Jag brukar ha lite olika projekt att växla mellan istället. De som är mest aktiva just nu är en virkad filt som inte kräver särskilt mycket tankeverksamhet men som är vilsam att jobba med, sen har vi ovan nämnda sockar och slutligen ett litet rosa virkat monster som jag hittar på allt eftersom.

2 kommentarer:

Skarvtjärns Greta sa...

Det där att skapa eftersom är kul och iden med att göra något annat emellan, när man stickar strumpor är ju också bra. Sticka på tåg är också bra. På den tiden jag pendlade hade jag en speciell stickning på bussen; en som man kan lägga från sig när som helst. Man måste inte sticka färdigt varvet, så att säga.
Tänkte åka till stickcafé imorgon; vi kanske ses

Ann sa...

Jag jobbade 11-16 så jag missade precis cafét. Schemat verkar jobba mot mig för tillfället...