söndag 14 mars 2010

LadyCup vs. DivaCup

Mens är något jag talar om, ofta och gärna, oavsett vad andra människor tycker. Det där med att tycka att det är skämmigt med mens har nog aldrig riktigt slagit rot hos mig, och jag gör mitt bästa för att desensibilisera omgivningen. Menskopp har jag använt bra länge nu, men eftersom mina p-piller förkortar min mens ganska rejält har det inte blivit av att jag använt den så mycket. Jag behöver helt enkelt inte kapaciteten längre, det har räckt bra med tygbindor eller att helt enkelt köra utan sista dagarna. Det är lite lustigt... Det finns tydligen ett uttryck för att vara för lat för att använda mensskydd. Friblödning. Hardcorelirarna kör tydligen helt utan och håller inne flödet tills det är läge att blöda. Finns många spännande varianter om man inte vill sponsra Libresse, Always och OB.

När jag skaffade min menskopp fanns det i stort sett bara DivaCup och Keeper att välja på, men sedan dess har jag hört talas om en hel del andra märken också. Jag har funderat länge på att testa någon av de andra eftersom Diva tydligen är en av de längre varianterna. Det stod mellan Lunette och LadyCup eftersom båda har storlekar som är mindre än DivaCup och båda tydligen är lättare att veckla ut än Divan. Det är en av nackdelarna... Koppen måste vikas för att man ska få in den och sedan vecklar den ut sig och fångar mensflödet. Med DivaCup kan utvecklingsfasen vara lite joxig och en kopp som inte är fullt utvecklad läcker. Fråga hur jag vet det...

Det som fick mig att till slut bestämma mig för vad jag skulle lägga födelsedagspengarna på var färger. LadyCup finns i ett färgsortiment som för tankarna till smågodis istället för mensskydd. Lila kopp? Ja tack! Efter att ha spanat runt på en massa olika sajter bestämde jag mig för att beställa direkt från den Tjeckiska tillverkaren. Jag kunde betala med paypal och även med frakt och extrakostnad för att jag ville ha en lila var det inte dyrare än webshopparna i Sverige. Det gick riktigt snabbt att få den också och det är ju alltid ett plus.

Hur var den då? Jodå, den vecklar mycket riktigt ut sig bättre än Divan. Jag fick klippa av lite av skaftet men än så länge behöver jag en liten stump för att kunna fiska ut den. Min gamla Diva fick skaftet helt kuperat men går bra att plocka ur ändå. Räfflorna i botten på DivaCup get bättre grepp än de små knottrorna som ska förbättra greppet på LadyCup. Jag ska nog ta av lite mer av skaftet för att det inte ska irritera och peta mig, men än vågar jag inte klippa hela. Jag litar inte på att få ut den utan kamp om jag inte har något som handtag.

Kapaciteten räckte mer än väl till mig för de sista mensdagarna, vi får se hur det går nästa månad när jag kan prova genom hela mensen.

Jag ska nog kanske sticka ett menskoppsfodral till min nya kopp för att fira...

Inga kommentarer: