söndag 17 augusti 2014

Lightning shawl

Det här är en lång följetong egentligen... Jag nystade upp garnet och började sticka sommaren 2012. Sen har jag stickat lite till och från. Det blev en ganska lång "vila" när jag blev less på hur dåligt garnet och mina Denisestickor kom överens. Det var så trögt i skarvarna att det blev tråkigt och jobbigt att sticka. I julas fick jag ett KnitPro-set och då gick det bättre. Garnet vill fortfarande suga fast lite, men jag behöver inte brotta över maska för maska för skarvarna är mycket smidigare.


Spetsstickning är dåligt skrytsticke... Det ser inte mycket ut för världen innan det är helt färdigt och utspänt. Nu är jag i alla fall på upploppet! Kanten stickas på och samtidigt blir sjalen avmaskad eftersom jag stickar ihop en kantmaska och en sjalmaska varannat varv. Ganska kul! Hittills har jag klarat av 10/53 uddar...

Jag gillar verkligen appen Knitamus! Istället för att läsa ett litet diagram i en tidning har jag fotat det med plattan så att jag kan se det förstorat i appen. Ser ni den blå linjen? Den hoppar upp ett hack när jag trycker på varvräknaren, och efter en repetition börjar den om från varv ett igen. Kanonbra sätt att hålla rätt på varv och repetitioner nu när jag ska sticka 43 till... Just nu har jag gratisvarianten, men det kan nog vara värt att betala lite per månad för att kunna lägga upp fler projekt.

Inga kommentarer: