söndag 1 juni 2014

Äventyr med solonystan

Alltså, jag behöver nytt garn ungefär lika mycket som jag behöver fler hål i huvudet. Men... Ibland är det bara kul att börja nåt nytt. Nu har jag i alla fall testat Mias garn och färgstudio. Den är inte min närmaste butik som har garn, men jag tror att det är den närmaste som har så pass mycket och fint garn. Mamma ville köpa ett eget set utbytbara rundstickor, och jag ville se om jag fick byta en sticka i Knitpro-setet jag fick i julklapp. Det fanns en liten, liten spricka som precis fångade in garnet och gjorde det riktigt trist att sticka med den. Inga problem där, det fanns till och med en tipp i rätt storlek i överblivna stickor lådan...

Garn + mönster = sant
Mamma hittade inte bara stickor, hon började prova byxor så jag började känna mig runt i sortimentet. Rowan summerspun har jag klämt på förut, men inte riktigt kunnat med att köpa. Det ser väldigt fint ut i nystanet, färgerna är jättevackra... men. Vad ska jag sticka? Hur mycket ska jag köpa? Den här gången hade jag i alla fall en liten idé, eller kanske en baktanke.

Jag hade sneglat på ett nytt swap på craftster nämligen, Friend of craftster raffle. Det är en rätt kul idé. Tillverka något "mellanstort" som du är bra på, och sedan lottas alla fina saker ut till deltagarna. Lite kul idé faktiskt, även om det säkert kommer att vara någon eller några som kanske inte blir extatiska över sitt lotteripris. Nåväl, jag hade lekt med tanken att sticka något lätt och somrigt i halsduksväg och efter en snabb garn/mönstersökning på mobilen för att lura ut om ett nystan räckte till något vettigt slog jag till på ett turkost härligt ett. Visst ser det lovande ut såhär långt?

Eftersom garnet består av två individuellt färgade trådar som är snodda om varandra (en i merino och en i bomull) så ville jag välja ett mönster som inte kollrar bort det fina garnet. Den här typen av vågmönster med tappade maskor har jag använt förut med bra resultat. Meleringen och garnstrukturen lyfts fram istället för att kollras bort, så jag är nöjd. Waterfall scarf heter den om någon vill prova, annars finns själva spetsmönstret (eller i alla fall något väldans likt) i stora boken om stickning så det är bara att lägga upp 16 maskor och köra.

Undrar hur snabbt det här kommer att gå :)

Inga kommentarer: