tisdag 20 oktober 2009

Hej, jag är en riskfaktor!

Känner mig lite uckig idag, antagligen på grund av influensavaccineringen igår, även om det lika gärna kan vara sömnbrist. Men jag byter så gärna en uckig dag mot en influensavecka, och dessutom är jag ledig idag så jag kan gott sitta på soffan med en stickning och en filt. Det verkade inte ha varit nån större rusning efter vaccin på min vårdcentral, men det var kanske för att de delat upp veckan så att olika åldersgrupper är välkomna olika dagar. Jag fick nummerlapp 9 och det var ändå framåt eftermiddagen.

Snabbt och enkelt gick det i alla fall att komma in. Det kan inte ha tagit mer än en kvart för mig från att jag kom till att jag gick ut med min broschyr, mitt vaccinationshäfte och min lite ömma arm. Häftet var litet, blått och hetter "Min Pandemivaccination" vilket jag tycker är lite löjligt. Magstarkt att kalla det en pandemi, men det är en heeelt annan diskussion.

Lite skumt att det var så lite folk... Jag tycker ändå att riskgruppspatienter 0-30 år borde vara angelägna om att få den där sprutan, men det kanske känns läskigare med ett stick än med en flunsa man kanske, kanske inte får. Hoppas föräldrar med kroniskt sjuka barn har vett att vaccinera sina ungar i alla fall. Om en vuxen väljer att inte ta vaccinet är det väl deras sak, men att låta bli att skydda sina barn... Näe.


Filt, handvärmare. Win!


Dagens middagsprojekt är kokt rimmat fläsklägg med rotmos. Mycket spännande, kanske lite väl spännande. Meen jag ska väl ta och börja koka grisen så att vi har gott spad att koka rotmos av sen.

Inga kommentarer: